1 mars 2009

Sol, vind och vatten

Vaderpognoserna hade fel! Vara dagar i Tulum har varit allt annat an regnfyllda. Stralande sol varje dag, vit varm sand, havsvind som gjorde att vi efter en dag pa stranden hade sand overallt och stora underbara vagor. Igar hyrde vi cykel igen (och slapp punka denna gangen) och gjorde en liten utflykt for att titta pa den gamla Mayastaden Tulum, den enda av alla Mayastaderna som lag vid kusten under deras storhetstid for ca 1000 ar sedan. Vi tjuvlyssnade lite pa guiden som en chartergrupp fram USA hade med sig sa vi fick hora en massa intressant. Varma och badsugna cyklade vi sedan till en cenote, som ar en sorts underjordisk grotta med vatten. Har badade och snorklade vi lite innan vi cyklade vidare for lite lunch.

Vara tre dagar har har varit valdigt avslappnande, att bade somna och vakna till vagornas ljud och nagra enstaka syrsor har varit grymt. Vi upptackte ocksa att strommen var avstangd pa natten sa vi fick verkligen kanna pa vad kolmorkt ar. Nu sitter vi och vantar pa bussen mot Merida. Ett par dagars storstad ska bli kul som omvaxling. Bussbolagen har vet iallafall vad A/C ar. Nar vi akte till Tulum hade vi bara shorts och linne pa oss, och vi fros konstant i 2 timmar. Denna gangen har vi forberett oss med langbyxor och luvtrojor. Vaskorna borjar bli svara att packa trots att vi inte har shoppat nagonting an, det badar inte gott infor den sista veckan :) I-landproblem, jag vet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Träffade din kollega Ofelia(hon var på hälsosamtal hos mig idag med sin lille son), hon blev lite avundsjuk när hon hörde att ni var i Mexico-hennes hemland- och i en MaYastad där hon aldrig varit.

Roligt att höra att Ni har det bra. Har hört av Agga idag, hon var magsjuk igår men mådde bra idag.

Kram från Mamma

Christian sa...

jaha, Ofelia ar schysst. Vi har klarat oss fran magsjuka an sa lange...