8 juni 2009

Göteborgs triathlon - the long version

Så var tri-debuten avklarad för denna säsongen. Ett bra sätt att kick-starta motivationen, benen och fighter facet (?) inför de stora målen för sommaren, Sövde halv-IM och Kalmar IM. Också första tävlingen på olympisk distans för min del, så det var kul att prova det. De 1500m i 15.5 grader kallt vatten gick bra trots att jag inte hade haft möjlighet att träna med våtdräkt alls under våren. Fick glasögonen avsparkade i starten men som tur var så satt de kvar uppepå huvudet så det var bara att trampa vatten i några sekunder medan jag satte dem på plats igen. Höll ett jämnt och bra tempo, utan att maxa någon gång och kom upp ur vattnet efter 23.50, vilket var ca en minut snabbare än beräknat. Transportsträckan till växlingsområdet var typ 370m så fick till slut en simtid på 26:23 (tiden inkl transportlöpningen) eftersom jag tog av våtdräkten på vägen också, vilket tog alldeles för lång tid. Nåja, det var grymt att sätta sig på nya cykeln som svarade direkt på tilltal och passerade 2-3 man i första backen. Vilken känsla att borra ner huvudet, rulla på i över 50 km/h och passera folk. Det hade regnat lite under simningen så vägen var blöt, men det var jag också så det gjorde inte så mycket. 40 km i jämn fart och bara 10 sek över min måltid 1.05. Dags för dagens andra katastrofala växling. Under uppvärmningen hade jag inte sett till att knyta löpskorna tillräckligt löst för att kunna dra på dem snabbt, så fick stå och kämpa i 20 sek extra för att överhuvudtaget kunna få på dem utan att knyta upp dubbelknuten. Sen glömde jag ta av mig hjälmen så fick springa tillbaka och lämna den. Fylld av adrenalin började ytterligare en ´manhunt´ på 10km. Jag insåg efter ett par kilometer att det skulle krävas ett löptempo som motsvarade mitt max med pigga ben för att klara 2.10, vilket var dagens mål. Ställde istället in mig på att ta mig under 2.11. Passerade folk, en efter en, och jagandet efter nästa synliga ryggtavla gjorde att jag kunde hålla tempot relativt bra trots att jag sista halvan av löpsträckan hade rejäla krampkänningar i båda låren. Med 1 km kvar hade jag 3 min 15 sek kvar för att klara 2.11, mission impossible med andra ord. Men med dagens 4e snabbaste löptid (bara 38 sek långsammare än dagens segrare Johan Lundin), och en hel del välmeriterade triathleter bakom mig i resultatlistan var jag ändå ganska nöjd när jag spurtade i mål på 2.11.24. Längtar till nästa tävling.

3 kommentarer:

Emelie sa...

Bra jobbat!!!
Kram Emelie

brolt sa...

Bra Chrille! Nära att klubbrekordet rök! Det tar du nästa gång om inte jag tar mig i kragen snart och ger dig en match. Härligt att se din utveckling!

Christian sa...

Emelie>> Tackar.
Brolt>> Ja vi får la se. Hade ju inte planerat fler olympiska i år, men man blir ju sugen på att göra ett försök till. Vore kul att ha någon att jaga så ta dig i kragen nu ;)