19 juni 2008

Magkänsla och att följa sitt hjärta

För två månader sedan fick jag frågan om en ny tjänst på jobbet på en annan avdelning, och på pappret mer ansvarsfulla uppgifter. Jag bestämde mig till slut för att tacka nej och försöka utveckla min nuvarande tjänst istället. Under den senaste veckan har flera saker hänt i vårt företag som när jag tänker på det hade gjort den nya tjänsten väldigt jobbig och plötsligt väldigt oattraktiv. Vet inte var det var som fick mig att tacka nej, men jag tror att jag börjar bli bra på att lita på min magkänsla inför olika beslut.

Jag tror att magkänsla är något man kan träna upp genom att våga lita på den några gånger, och sedan se tillbaka och utvärdera sina beslut för att se om det verkligen funkade. Och om beslutet visat sig vara fel, har man lärt sig något från det som gör att magkänslan nästa gång är bättre. En genväg till att kalibrera magkänslan är definitivt att be gud vara kalibrator, det funkar definitivt.

När vi nu står inför stora hus-beslut kan det vara bra att vara kalibrerad :)

Beundrar folk som vågar följa sitt hjärta, och jag försöker göra detsamma, hittade en intressant sida om 18 olika personer som har genomfört olika unika projekt. Helt klart inspirerande...kolla in Robert Garside som sprang jorden runt på 5 år och 7 månader. Hans senast projekt är visst att simma jorden runt.
http://www.otbeach.com/news/resorts-and-fun-activities--11/18-of-the-most-insane-journeys-in-recent-history--500.html

Senast veckans träning har varit ok, har bl.a. hunnit med ett långt pass på cykeln som gjorde att jag fick ihop 36 mil förra veckan, simning i 50-metersbassäng för första gången och en stukad fot på löptävligen Mardrömmen (är redan mycket bättre). Dags för midsommar...

2 kommentarer:

FB sa...

Hej Christian,

Ja vad säger man efter en kalldusch som den idag, hoppas att allt löser sig och att ditt beslut baserat på magkänsla var det rätta.

/FB

Christian sa...

Tack för omtanken Fredrik. Allt kommer att bli great, det är jag säker på!