2 februari 2009

Spaningar mitt i finanskrisen

Globen döps om till Ericsson Globe. För "bara" 8 miljoner om året i 10 år får Ericsson alltså döpa om globen. Vilket kap!

Mitt i finanskrisens djupaste svacka och i januari som vanligtvis är en dålig månad för många företag pga av att folk har bränt alla pengar på jul och nyår går hälsobranchen bättre än någonsin. Nyårslöften göder dem. Synd bara att träning och matvanor som bygger på nyårslöften och "inför beach 2009" ofta spolas ner när februari nalkas för att sedan återupptas under en månad i maj, för att sedan läggas ner igen tills nästa års januarirush. Bra för alla gym som säljer årskort som aldrig förr i januari men aldrig behöver oroa sig för att gymmet ska vara överfullt (och klagande kunder) mer än i några veckor. Tror säkert att de räknar med en viss "överbeläggning" och att typ 20% av de nya kunderna tappar motivationen efter en månad. Långvarig hälsa, friskhet och en vältrimmad kropp bygger man inte upp på en månad. Tyvärr verkar många tro det och ger upp när resultaten inte kommer efter ett par veckor. Nåja, det är iallafall någon som tjänar på det. I detta fallet hälsoföretag, gym och dietförespråkare.

Nokia hotar finska staten att lämna Finland om man inte ändrar lagen och gör det möjligt för Nokia att avlyssna och läsa sina anställdas telefonsamtal och email. Sedan när är avlyssning en viktigare tillgång än de anställda (som i och med en flytt säkert inte skulle stannat i företaget)?

20 år efter den ökända JAS-kraschen är det dags för ytterligare "kraschar" i svensk flygindustri. SAS presenterar sitt årsresultat imorgon och med tanke på att man var tvungen att GE BORT (eller förlåt, sälja för 1 EURO) sitt dotterbolag Spainair är det nog ett katastrofartat resultat som slår ner imorgon. Har du några Euro över kanske de är till salu...

Efter 6 raka förluster och en ekonomi körd i botten är Malmö nära konkurs, sedan beskedet kom har 9 spelare lämnat klubben och det har blivit två raka vinster i Allsvenskan. Tänk vad kniven på strupen kan göra med lagandan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

OK, tänker Du köpa SAS? /ma

Christian sa...

aldrig