23 september 2008

Det bästa med höstenTog bilden i Brunnsparken på lunchen. Efter en STOR bit lax i brunnsparkens restaurang & café (f.ö. det bästa lunchstället i Ronneby för tillfället) tog vi en liten promenad i höstsolen. Jobbet är så långt ifrån utmanande, inspirerande och hektiskt som man kan komma, så börjar bli en aning uttråkad, men ska väl inte klaga. Har lagt simglasögonen på hyllan tillsvidare och ställt ner cykeln i källaren för ett tag, och har 100% fokus på löpning istället. Ganska skönt att kunna koncentrera sig på EN typ av träning, och slippa vara stressad för att man inte hinner köra så mycket man skulle vilja av alla tre grenarna. Omväxlingen i triathlonträning har sin charm, men det krävs en mycket högre motivationsgrad för att mental orka satsa på tre grenar istället för en. That´s for sure. 

Annars rullar det mesta på. Vi har lagt ett husbud för första gången i våra liv, så vi får se hur det går, känns spännande, men just nu ligger det inte i våra händer längre så det är väl bara att vänta. 

Och så sitter jag och trånar efter en iPod Nano. Apple har släppt en röd variant där halva vinsten som de gör på varje såld produkt går till AIDS-sjuka i Afrika. Konceptet heter Product RED och även andra företag kör samma koncept, t.ex. Levis. Riktigt coolt koncept. Kostar inget extra för konsumenten, men företaget som säljer produkten ger bort en del av vinsten till välgörenhet. Så en win-win-win-situation. Företaget samlar goodwill, konsumenten betalar inte mer för att det är en product RED-produkt, och Afrikas AIDS-sjuka får kontinuerliga bidrag till mediciner och förebyggande arbete. Om man köper iPoden från Apple store online får man även chansen att gravera in en egenkomponerad text på backsidan för att göra produkten ännu mer personlig. Kan vara ett ledord, citat eller en fras från någon bra låt...några förslag?

Inga kommentarer: